b

PHONE:         +3549874654

E-MAIL:         email@email.com

ADDRESS:      Patterson 989,NY

Lorem ipsum dolor sit amet, elit adipiscing elit. In ullamcorper
Leo, Eget euismod orci.

Anatomiska träns i läder för hästar i alla storlekar

När du vill ha snygga och anatomiska träns i läder till din häst rekommenderar vi svenska Alequi. Där hittar du bra hoppträns, dressyrträns och kandar för hästar i alla storlekar, tillverkade i garvat kvalitetsläder från Toscana.

Att välja rätt träns för häst är avgörande för din och hästens ridupplevelse och därför någonting som du kan få lägga en hel del tid och energi på. De flesta träns är justerbara och kan anpassas inom vissa gränser men det är ändå så att inget hästträns passar alla.

Vilken typ av träns du behöver beror på vilken disciplin du ägnar dig åt. Vid dressyr används i allmänhet stadigare träns, med breda remmar, medan hoppträns har smalare remmar för att vara smidigare och mer lättrörliga.

Läs vidare för att få veta mer om olika typer av träns och vad du ska tänka på när du väljer.

Alequi

Snygga ridkläder i funktionsmaterial

*****

horze

Snygga ridkläder i funktionsmaterial

*****

Snygga ridkläder i funktionsmaterial

*****

Vad är ett anatomiskt träns?

Ett anatomiskt träns är anpassat efter hästens anatomi. Avsikten är att göra tränset maximalt bekvämt och behagligt för hästen, samtidigt som ryttaren bibehåller full kontroll.

Det är viktigt att tränset inte ger obehagligt tryck eller skaver. Alla anatomiska träns från Alequi är anpassade på olika sätt för att ge hästen maximal komfort.

Nackstycket är tillskuret med urtag för öronen och med material bortskuret precis vid nackkotan. Det ger bättre passform och minskar risken för tryck på de känsliga ställena på hästens nacke.

Sidostyckena är tillverkade i mycket mjukt och följsamt läder från Toscana. Det gör dem lätta att justera och minskar risken för att de ska skava på hästens huvud och nos.

Nosgrimman är anpassad, med den bakre delen lätt böjd för att undvika att hästens hud kläms när grimmans spänns. De flesta hästar har fastare hud längre bak och denna detalj är något som ger ökad komfort.

Träns för dressyr

Dressyrträns ska ge exakt kontroll och bra kommunikation mellan häst och ryttare. Dressyrtränsen från Alequi har en klassisk utformning, men är anpassade på flera punkter för bättre anatomi och funktion, med en extra bred och vadderad nosgrimma och en utformning som gör den extra stabil. Den är också speciellt anpassad för att minska risken att klämma hästens hud när den spänns.

Vid dressyr finns flera nosgrimmor att välja mellan, beroende på hästens och ryttarens behov. Tränsen från Alequi finns med aachennosgrimma, remontnosgrimma och som kandarträns. Du kan fritt byta nosgrimma vid behov och därför anpassa tränset efter tillfället.

Att tillverka ett anatomiskt häst träns för dressyr är en extra utmaning, på grund av den svåra balansgång som krävs mellan vad som är anatomiskt rätt och vad som krävs för att ge ryttaren god kontroll. Här har Alequi lyckats mycket bra med sina egenutvecklade produkter.

Träns för hoppning

Hoppträns är oftast i lite smäckrare utförande än dressyrträns och har oftast smalare remmar, speciellt på nosgrimman. Tränset är därför lättare och inkräktar något mindre på hästens rörelsefrihet.

Hoppträns från Alequi har ett specialanpassat nackstycke, som är sadelformat och gjort för att minska risken för tryck på hästens känsliga nackkota. Nosgrimman är smidig och tillverkad med smala remmar så att det blir gott om plats för bettet.

Alla hoppträns är godkända för tävling både i hoppning och för fälttävlan, för alla typer av hästar.

Träns för fälttävlan

Vid fälttävlan behövs ett träns som är lätt och smidigt. Det finns speciella träns för fälttävlan, men oftast går det lika bra att använda ett bra hoppträns av hög kvalitet.

Om du vill ha ett bra anatomiskt träns för häst som passar till fälttävlan kan du välja ett anatomiskt hoppträns från Alequi. Tränset är tillverkat av handgarvat läder från Toscana och anpassat för att ge dig som ryttare god kontroll, samtidigt som tränset sitter bra på hästen utan att klämma eller skava.

Olika typer av träns

Det finns många olika typer av träns och du har säkert hört benämningarna, men vet du vad de betyder? Här går vi igenom några vanliga (och mindre vanliga) träns och beskriver dem i korthet.

Majoriteten av alla träns som säljs är läderträns, med metallbeslag, men det förekommer även träns i nylon, eller andra material, med plastdelar.

Engelskt träns

Engelskt träns kallas det vanliga, traditionella tränset som de flesta känner igen och använder.

Bettlöst träns

På ett bettlöst träns saknas bettet, alltså den del som går genom hästens mun. Det passar i vissa fall om hästen är känslig eller skadad i munnen. Oftast ersätts bettet av andra anordningar som till exempel en <em>hackamore</em>.

Kandar träns

Kandarträns har ett bett med hävstång som ger större effekt när ryttaren drar i tyglarna. Det används främst vid dressyr och bör bara användas av mycket vana ryttare.

Remont träns

Remontträns har en nosgrimma som spänns under bettet, så att den inte kan klämma mot hästens tänder. Remontträns används traditionellt främst på yngre hästar som kan vara ömma i munnen vid byte från mjölktänder

Aachenträns

Aachenträns är en variant på träns, där man har en övre nosgrimma som kombineras med en undre <em>snokrem</em> som hindrar hästen från att gapa.

Hackamores

På ett hackamoreträns används i allmänhet inget bett. Istället sitter tyglarna i hävstänger som orsakar tryck på hästens nos när ryttaren drar i tyglarna.