b

PHONE:         +3549874654

E-MAIL:         email@email.com

ADDRESS:      Patterson 989,NY

Lorem ipsum dolor sit amet, elit adipiscing elit. In ullamcorper
Leo, Eget euismod orci.

Schabrak som passar alla ryttares smaker

Ett schabrak är en praktisk utrustningsdetalj men det är också i hög grad en utsmyckning av hästen och ett uttryck för ryttarens stil och smak. Det finns schabrak anpassade för alla discipliner och du kan välja mellan ett stort antal utföranden i olika material och alla tänkbara färger.

Hos Alequi hittar du en serie exklusiva schabrak i hög kvalitet och av svensk design. Alla schabraken är utformade av ryttare för ryttare och med både hästens och ryttarens behov i åtanke.

Att schabraket sitter bra på hästen borde vara lika självklart som att det ser snyggt ut och har en dekor och färg som ryttaren gillar. Därför ska du alltid välja kvalitetsschabrak från tillverkare som du vet bryr sig om inte bara din utan också hästens komfort.

Med ett bra och snyggt schabrak blir ridturen ett rent nöje, både för hästen och för ryttaren. Här ger vi dig lite tips och råd på hur du väljer schabrak och ger dig flera förmånliga erbjudanden på bra kvalitetsprodukter.

Alequi

Snygga ridkläder i funktionsmaterial

*****

horze

Snygga ridkläder i funktionsmaterial

*****

Snygga ridkläder i funktionsmaterial

*****

Dressyrschabrak

När du väljer dressurschabrak ska det helst vara lite elegantare så att det ser bra ut vid tävlingar. Samtidigt gäller det att inte göra avkall på funktion och komfort, eftersom det kan bli långa pass i sadeln där du och hästen behöver samarbeta för att uppnå bra resultat.

Dressyrschabraken från Alequi är tillverkade med Quck Dry innermaterial, som snabbt transporterar bort fukt. De är stoppade med bomullsull och har en smutsavvisande yta.

Dressyrschabrak är sydda med ett undertyg som ska transportera bort svett från hästens päls. Innanför detta finns stoppning som kan vara gjord i olika material, vars viktigaste funktion är att absorbera och föra vidare fukten till yttertyget.

Yttertyget på schabraket behöver vara genomsläppligt för fukt inifrån, så att den kan ventileras ut. Samtidigt är det viktigt att yttertyget är smuts- och fuktavvisande så att schabraket behåller sitt utseende över tid och inte blir blött och tungt av vatten om det regnar.

Hoppschabrak

När du väljer hoppschabrak är det bra att lägga lite mer vikt vid stötdämpning än när det gäller till exempel dressyrschabrak. Eftersom häst och ryttare rör sig mycket upp och ned är det viktigt att schabraket innehåller ett material som kan ta upp stötarna och fördela kraften över stor yta, för att göra hoppningen mindre obekväm för både ryttaren och hästen.

Hoppschabrak från Alequi har fyllning av Quick Dry-material, kompletterat med 10 mm fast skumgummi som tar upp stötar samtidigt som det andas och släpper ut fukt. Resultatet blir ett schabrak som är bekvämt och bra på att transportera bort svett från hästens päls samtidigt som det har en elegant utsida.

Vojlock

Vojlock och schabrak fyller samma funktion och är nästan samma sak. Skillnaden ligger i formen och är därför rent estetisk.

En vojlock är utformad så att den ganska exakt följer sadelns form, till skillnad från ett schabrak som är mer eller mindre fyrkantigt och därför sticker ut mer.

Vilket man föredrar av schabrak och vojlock är en ren smakfråga och upp till varje ryttare. Funktionsmässigt gör det ingen skillnad.

Schabrak i olika färger

Schabraket är förstås en rent praktisk utrustningsdetalj som gör ridningen bekvämare och minskar slitaget på sadeln men det är också en snygg utrustningsdetalj som kan förhöja utseendet hos din häst.

Därför är design och utseende viktigt på schabrak och det finns mycket att välja mellan, såväl när det gäller materialval och formgivning som när det gäller färg.

De flesta schabrak finns i flera olika utföranden och i massor av färger, till exempel rosa, vinrött, lila, vitt, rött, orange, marinblått, grönt, turkos, svart, brunt, blått och grått.

Kort sagt finns det ett schabrak för varje smak, så det är bara att välja något du gillar.

Vanliga frågor om Schabrak

Det är många som ställer frågor om schabrak, vad det är och hur det används. Här har vi samlat de vanligaste frågorna och svaren.

Vad väger ett schabrak?

Olika schabrak väger olika mycket men du kan räkna med minst 500g. Stora och/eller tjocka schabrak med mycket stoppning väger mer. Ibland uppåt 1kg.

Hur tvättar man ett schabrak?

De flesta schabrak kan tvättas i tvättmaskin, men det beror förstås på material och utförande. Bäst är att kontrollera tillverkarens tvättråd före köp, för att vara säker.

Vad är ett schabrak?

Ett schabrak är ett figursytt tygstycke eller filt som läggs under sadeln. Schabraket gör ridturen bekvämare för hästen genom att det minskar risken för skav och hjälper till att transportera bor svett. Schabraket minskar också slitaget på sadeln.

Vad heter schabrak på engelska?

Schabrak heter <em>shabrack</em> (ibland stavat <em>shabraque</em>) på engelska. Det är alltså exakt samma ord med något annorlunda stavning.

Vilken storlek på schabrak?

Vilken storlek du väljer på schabrak är i hög utsträckning en smaksak, men för att fungera bra måste schabraket vara så stort att det sticker utanför sadeln på alla kanter.

Varför använder man ett schabrak?

Man använder schabrak dels för att skydda sadeln från hästens svett och öka livslängden och dels för att göra ridturen bekvämare för hästen. Schabraket minskar risken för skav och kan dessutom hjälpa till att transportera bort svett från hsätens rygg, så att den känner sig torrare.