b

PHONE:         +3549874654

E-MAIL:         email@email.com

ADDRESS:      Patterson 989,NY

Lorem ipsum dolor sit amet, elit adipiscing elit. In ullamcorper
Leo, Eget euismod orci.

Ridvästar som skyddar mot fall

En ridväst kan vara ett rent värmeplagg, men det blir allt vanligare med ridvästar som dessutom skyddar mot fall.

Att använda hjälm har länge varit en självklarhet för de flesta ryttare men inte bara huvudet, utan även övriga kroppen kan skadas vid fall från hästen och många ryttare efterfrågar ytterligare skydd. En modern skyddsväst för ridning kan vara svaret på detta behov.

Alequi

Snygga ridkläder i funktionsmaterial

*****

horze

Snygga ridkläder i funktionsmaterial

*****

Snygga ridkläder i funktionsmaterial

*****

Säkerhetsvästar för ridning

Det finns flera olika varianter på säkerhetsvästar för ridning. Den enklaste varianten är en heltäckande väst, med fast stoppning insydd i olika paneler. Den ger ett bra skydd mot stötar genom att den dämpar och fördelar kraften från slag och kraftiga smällar över en större yta.

Det finns också mer avancerade varianter på ridväst med separat skydd för ryggraden, med sköldar i plast. Den ger ett utökat skydd för ryggen samtidigt som resten av överkroppen skyddas av vaddering.

Varför ska man använda en ridväst?

Det viktigaste skälet för att använda ridväst är att du vill minska risken för allvarliga inre skador och skador på ryggraden. En vadderad ridväst är är ett enkelt och billigt sätt för dig att känna dig lite tryggare, särskilt om du ägnar dig åt fartfyllda aktiviteter på hästryggen.

En ridväst fungerar också utmärkt som extra värmeplagg vid ridning i kallt väder.

Vadderade ridvästar för dam och herr

Vadderade ridvästar och skyddsvästar finns både i herr- och dammodeller och även om grundfunktionen är densamma skiljer de sig åt i utformningen.

Generellt är det lättare att prova ut ridvästar för herrar, eftersom de är raka i modellen och bara behöver anpassas i längd och vidd.

När det gäller västar för damer varierar modellerna mer i utformning. Eftersom de i allmänhet är insvängda i midjan finns mer än bara storleken att anpassa och det kan krävas att du jämför och provar fler modeller.

Det viktigaste är att hitta en väst som passar i längd, som sitter ordentligt fast på kroppen och som inte hindrar dina rörelser när du sitter i sadeln. Ofta finns allround-modeller som kan passa både damer och herrar genom att de justeras på olika sätt.

För säkrare ridning

Att skydda huvudet vid ridning är en bra början, men en vadderad ridväst bör vara den naturliga fortsättningen för alla som tar sin säkerhet på allvar.

När du sitter till häst befinner du dig högt över marken och du färdas inte sällan i hög hastighet, ofta i kuperad terräng full med träd, stenar, hopp och andra trubbiga föremål.

Allvarliga skador är inte jättevanliga inom ridning, men när olyckan väl är framme är det ingen idé att vara efterklok. Bättre då att redan från början förbereda sig för vad som skulle kunna hända och att investera i bra skyddsutrustning.

Vanliga frågor om ridvästar

Folk har många frågor och funderingar om ridvästar. Här nedan tar vi upp några av de vanligaste frågorna och försöker ge dig bra svar.

Hur ska en ridväst sitta?

En ridväst ska sitta fast och stadigt på kroppen utan att klämma eller skava. Det är viktigt att rivästen inte minskar din rörlighet eller sitter så hårt att du har svårt att andas. Tänk på att inte bara prova västen i vila utan även vid ansträngning, när du andas hårdare.

Vilken ridväst är bäst?

Det finns många åsikter om vilka ridvästar som är bäst, men teknisk prestanda säger väldigt lite i slutändan. Den bästa ridvästen är en väst som passar dig och som ger dig så bra skydd som möjligt inom din budget. Det är en väst du har råd med och som du kommer att använda.

Vilken storlek på ridväst?

Din ridväst ska vara lagom stor, men absolut inte för stor. För att fungera bra måste den sitta ordentligt fast och inte hindra dina rörelser när du sitter i sadeln. Både modellen och den faktiska storleken påverkar slutresultatet, så det bästa är att prova sig fram.