b

PHONE:         +3549874654

E-MAIL:         email@email.com

ADDRESS:      Patterson 989,NY

Lorem ipsum dolor sit amet, elit adipiscing elit. In ullamcorper
Leo, Eget euismod orci.

Ridstrumpor som andas, i hög kvalitet

Ridstrumporna har flera viktiga funktioner. De ska vara bekväma och skydda fötterna från skav från stövlarna. Det är också viktigt att de håller fötterna torra och lagom varma.

Med ridstrumpor som andas får du maximal komfort under ridturen och slipper problem med svettiga fötter som hålls instängda i varma stövlar långa stunder. Hos Alequi hittar du ett sortiment av bra ridstrumpor, av hög kvalitet, som andas och håller dina fötter torra och varma under alla omständigheter.

Strumporna är tillverkade i bomullsstretch för bästa möjliga passform under alla omständigheter, men det finns också ridstrumpor i ull, som är något mindre flexibla, men som är bättre på att leda bort fukt och hålla fötterna varma under alla omständigheter.

Alequi

Snygga ridkläder i funktionsmaterial

*****

horze

Snygga ridkläder i funktionsmaterial

*****

Snygga ridkläder i funktionsmaterial

*****

Ridstrumpor för herr

Ridstrumpor av herrmodell finns i större storlekar, men behöver också vara annorlunda utformade, för att passa bredare fötter. De behöver också vara bredare i skaften för att passa ben med större muskler.

Eftersom män tenderar att svettas mer är det extra fokus på att ridstrumporna av herrmodell andas och är bra på att transportera bort fukt från huden, men de får inte kompromissa med tjockleken eftersom de då inte värmer tillräckligt.

Ridstrumpor för dam

Ridstrumpor för dam ska vara smalare i modellen för att passa kvinnors smalare fötter och behöver också anpassas för högre fotvalv och smalare ben.

Ridstrumpor för damer kan med fördel göras något tjockare och varmare, men det är viktigt att inte göra avkall på strumpornas funktion när det gäller andning och fukttransport, eftersom problem med fuktiga fötter kan drabba även kvinnor.

Knästrumpor i ull och bomull

Ridstrumpor behöver sitta på plats och inte hasa ned i stövlarna under anvädning. Därför tillverkas de som knästrumpor, så att de kan dras upp ordentligt och stanna på plats.

Knästrumpor för ridning finns i både ull och bomull. Vilket som passar varierar från person till person, men också med årstiden. Under de kalla och blöta månaderna kan ull vara bättre, på grund av materialets förmåga att värma även när det är fuktigt.

Knästrumpor i bomull har fördelen att de kan göras stretchigare och att de tål tvätt i högre temperaturer.

Olika längd och färg

Ridstrumpor från Alequi finns i ett flertal modeller och storlekar och varierande längder och färger. Därför kan du alltid vara säker på att hitta någonting som passar just dina ben och fötter, oavsett storlek på fötter och din kroppsbyggnad för övrigt.

Välj färg på dina ridstrumpor efter eget tycke och smak. Om ridstrumporna syns beror förstås på din klädsel i övrigt och många gånger spelar kanske inte färgen så stor roll.

Tänk på att ljusa färger ofta är svårare att hålla rena och fräscha och att det kan bli mer arbete med att tvätta dem.

Undvik skavsår

Skavsår uppstår när strumpan glider mot foten. Det är ovanligt med skavsår under ridning men du kan ändå drabbas om du går omkring mycket i dina ridkläder, i stallet eller när du är ute med hästen.

Det finns flera sätt att motverka skav. Den klassiska lösningen är att välja dubbla strumpor, ofta med en tunnare strumpa under. De dubbla strumporna kan då glida mot varandra istället för mot din hud.

En annan vanlig lösning är att tejpa utsatta delar av fötterna och på så sätt helt enkelt ge huden lite extra förstärkning.