b

PHONE:         +3549874654

E-MAIL:         email@email.com

ADDRESS:      Patterson 989,NY

Lorem ipsum dolor sit amet, elit adipiscing elit. In ullamcorper
Leo, Eget euismod orci.

Ridspö för dressyr och andra ändamål

Ridspö är ett av dina viktigaste verktyg som ryttare, oavsett om du ägnar dig åt dressyr, hoppning eller andra aktiviteter. Att hitta ett bra ridspö som du trivs med och som fungerar är viktigt och det finns mycket att välja mellan, i flera prisklasser från det enkla och billiga till riktigt påkostade och rikt utsmyckade ridspön och piskor.

När det gäller ridsön och piskor är det inte alls säkert att högre pris betyder bättre funktion. I viss mån får du vad du betalar för, men över en viss gräns betalar du troligen mer för utseendet än för en tekniskt bättre produkt.

Nedan får du tips och förslag på hur du går tillväga för att välja rätt ridspö eller piska till rätt aktivitet. Vi har också samlat flera bra erbjudanden som vi tror ska passa de flesta.

Alequi

Snygga ridkläder i funktionsmaterial

*****

horze

Snygga ridkläder i funktionsmaterial

*****

Snygga ridkläder i funktionsmaterial

*****

Exklusiva Dressyrspön

Hästdressyr handlar om kontroll och estetik. I centrum står ryttarens och hästens kontroll över sina rörelser, men för en riktigt elegant föreställning krävs även estetik i klädsel och utrustning.

Ett exklusivt dressyrspö är förstås den den perfekta utrustningsdetaljen när du ägnar dig åt dressyr och vill kosta på dig något alldeles extra. Med rätt val får du både perfekt funktion, god kommunikation med hästen och en utrustningsdetalj som är verkligt vacker att se.

Ridpiskor

Ridpiskor är ett samlingsbegrepp för olika typer av ridspön och piskor, där utformningen varierar med vilken aktivitet de är avsedda för.

De längsta ridpiskorna är körpiskan som används vid körning av hästspann, följt av longerspöet. Båda är piskor i ordets egentliga bemärkelse. Kortare är dressyrspöet, som används för att kunna ge hästen instruktioner utan att ta händerna från tyglarna, följt av hoppspöet som är den kortaste typen av ridpiska.

Longerspö

Om du ägnar dig åt longering behöver du ett bra longerspö för att kunna styra hästen från behörigt avstånd. Det är viktigt att ditt longerspö är lätthanterligt och att det ger dig tillräcklig räckvidd för att du ska slippa gå farligt nära en häst som kanske beter sig oberäkneligt.

De flesta longerspön har en styv del (spö) på närmare två meter och en piskdel som är ungefär lika lång eller något kortare.

Det ger dig som tränare en räckvidd på nära fyra meter när du arbetar med hästen, vilket gör att du kan hålla dig nära centrum av cirkeln och ändå styra hästen på ett effektivt sätt.

Det finns också longerspön där den styva delen är teleskopisk. Det gör att spöet blir mindre skrymmande vid förvaring. Det gör också att du snabbt och enkelt kan anpassa ridspöets längd efter situationen.

Att välja ridspö

Att välja rätt ridspö är lite som att välja sadel – Det måste passa både dig som ryttare och din häst.

Ett bra ridspö är ett spö som du kan hålla i utan ansträngning och som du kan använda utan att behöva flytta händerna under ridningen.

I allmänhet betyder det att du kan behöva prova olika ridspön tills du hittar en modell med rätt utformning och tyngdpunkt för dig.

Ergonomiska ridspön

Många tillverkare marknadsför ergonomiska ridspön, ofta med speciellt handtag och formade efter låret.

Om du har problem att hitta ett traditionellt ridspö som fungerar bra kan det vara värt att prova med ett ergonomiskt spö, för att se om det passar dig bättre.