b

PHONE:         +3549874654

E-MAIL:         email@email.com

ADDRESS:      Patterson 989,NY

Lorem ipsum dolor sit amet, elit adipiscing elit. In ullamcorper
Leo, Eget euismod orci.

Ridkjolar för damer

Ridkjolen är ett populärt förstärkningsplagg för damer som kan användas tillsammans med ridbyxor för att få lite extra värme under de kalla delarna av året.

Ridkjolen fungerar som en vanlig kjol, men kan delas, oftast med blixtlås eller kardborr, så att den även passar när du sitter i sadeln.

Det finns ridkjolar i alla tänkbara material och utföranden, allt från tunna, flygiga tyger till rejält vadderade täckkjolar som passar när det är riktigt kallt. Du kan också hitta ridkjolar i vattenavvisande material som fungerar vid ridning i regn.

Alequi

Snygga ridkläder i funktionsmaterial

*****

horze

Snygga ridkläder i funktionsmaterial

*****

Snygga ridkläder i funktionsmaterial

*****

Täckkjol du använder vid ridning

När det är riktigt kallt och du har pälsat på dig med både långa underkläder och fodrade ridbyxor, och det ändå inte hjälper kan det vara värt att skaffa en täckkjol.

Täckkjolen är en ridkjol sydd i samma material som en täckjacka, med ordentlig stoppning så att den värmer rejält.

Viktiga detaljer att titta på vid val av ridkjol

En viktig detalj när du väljer ridkjol är att titta på hur enkel den är att öppna och stänga. Du bör försäkra dig om att eventuella blixtlås är av hög kvalitet, så att de verkligen håller och helst att minst ett av dem är av tvåvägstyp, så att du kan öppna kjolen både uppifrån och nedifrån.

En ridkjol bör också ha remmar som du fäster runt benen och som håller kjolen på plats, så att den verkligen värmer under ridturen och inte bara fladdrar som en mantel efter dig.

Ridkjol eller ridkappa?

En ridkjol är praktisk genom att det är ett separat plagg du kan ta på och av för att värma underkroppen och benen. Om det är riktigt kallt och du är frusen även om överkroppen kan en ridkappa vara ett alternativ.

De flesta ridkappor som säljs fungerar som kombinerade jackor och ridkjolar, där den nedre delen kan knäppas upp både bak och fram för att passa till ridning. Precis som ridkjolarna finns kapporna i en mängd material och tjocklekar och även i form av regnkappor.

Fördelen med en ridkappa är att du får ett enda sammahängande och varmt plagg utan risk för glipor mellan delarna. Det är speciellt bra för regnkappor, eftersom du då slipper få in vatten mellan kläderna.

Den stora fördelen med en separat ridkjol är den stora flexibiliteten och att du kan kombinera den fritt med andra ridplagg. Du kan dessutom ta på och av den när du sitter i sadeln, ifall du behöver ett extra lager kläder bara under uppvärmningen men vill slippa den under resten av ridturen.

Klassiska ridkjolar, inte bara för vinterbruk

De moderna ridkjolar som säljs mest fungerar som förstärkningsplagg för ridning under höst, vinter och tidig vår, men ridkjolen är inte bara ett vinterplagg utan något som kan användas även under sommaren.

Det finns en uppsjö av klassiska ridkjolar på marknaden, för alla årstider. De klassiska ridkjolarna är oftast hellånga och vida, så att de kan draperas över hästen vid ridning. I allmänhet saknar de öppningar i fram och bakkant, men det förekommer också slitsade långa ridkjolar som liknar dagens modeller i utformning och användning.