b

PHONE:         +3549874654

E-MAIL:         email@email.com

ADDRESS:      Patterson 989,NY

Lorem ipsum dolor sit amet, elit adipiscing elit. In ullamcorper
Leo, Eget euismod orci.

Moderiktiga ridjackor för extra elegans

Ridjackan ska hålla dig varm och torr under ridturen utan att hindra din rörlighet, men den får också gärna vara snygg och elegant.

För många ryttare är jackans utseende viktigt, kanske viktigare än funktionen, men du behöver inte kompromissa. Även du som ser ridjackan som ett fashion statement och som fokuserar på elegans kan hitta en jacka som uppfyller dina estetiska krav och samtidigt fungerar riktigt bra.

Andra ryttare är mest intresserade av bra funktion.

Oavsett vilket så har vi bra tips på hur du hittar och väljer rätt ridjacka samlat här i vår guide, tillsammans med flera bra erbjudanden på bra ridjackor från kända tillverkare.

Alequi

Snygga ridkläder i funktionsmaterial

*****

horze

Snygga ridkläder i funktionsmaterial

*****

Snygga ridkläder i funktionsmaterial

*****

Vattenavstötande långa ridjackor för blöta dagar

Vid ridning i regn eller allmänt rått och blött väder behöver du en ridjacka som håller dig torr på insidan.

Det finns en stor mängd ridjackor som är vattenavvisande. Beroende på material och utformning skiljer det sig dock mycket åt vilket väder de passar i och när de fungerar eller inte fungerar.

Ridjackor i tyg är ofta impregnerade så att de har en vattenavstötande yta. De står emot lätt regn, men om de blir tillräckligt blöta tränger vattned in och gör hela jackan blöt.

Jackor i funktionsmaterial har fördelen att de inte suger upp vatten. De är bättre än tygjackor på att stå emot regn och suger inte upp vatten, men blir de tillräckligt blöta kommer de till slut att släppa igenom vatten.

Det enda som verkligen står emot regn är ridjackor i galon och olika typer av oljerockar, som är helt impregnerade.

Ridjacka för herrar

Ridjackor för herrar finns i många varianter, även om urvalet är något mindre än för damerna. De är raka för att passa mäns kroppsform och förekommer främst i sobra färger som svart och mörkblått. Det finns täckjackor även för herrar, men även dessa är i sobrare färger än motsvarande för damer.

Att hitta rätt storlek på ridjacka för herrar är relativt enkelt. Jackorna är raka i modellen och du behöver därför bara tänka på jackans längd och hur bred den är. De flesta tillverkare erbjuder en storleksguide som hjälper dig mäta.

Ridjacka för damer

När det gäller ridjackor för damer finns ett enormt utbud av färger och modeller. Damjackorna är i allmänhet sydda med insvängd midja för att sitta bättre och de finns i många färger.

Allt är dock inte guld och rosa. Även bland damjackona finns modeller i sobra färger med fokus på funktion och det stora flertalet jackor är i sobra färger som svart, och mörka nyanser av blått och grönt.

Det finns dock ett stort urval ridjackor för damer i glada och till och med skrikiga färger, för dig som vill vara en färgklick och sticka ut.

Vid val av ridjacka för damer gäller att hitta rätt storlek, men också att hitta en modell som passar din kroppsform. Oftast har tillverkaren en storleksguide som hjälper dig att kontrollera kroppsmått mot jackmodell och storlek, men du får vara beredd på att prova dig fram för att hitta rätt.

Jackor för höst och vinter

Det finns ett stort utbud av ridjackor för höst och vinter, både i täckjackemodell och mer traditionella vinterjackor i tyg.

Ofta kan det vara värt att kombinera flera lager vid ridning vintertid, till exempel med en fleecejacka under och en vattenavvisande jacka som skal.

Ridjackor i olika färger för olika tillfällen

Du behöver inte se likadan ut jämt. Precis som när det gäller andra kläder kan du ha flera olika uppsättningar för olika humör och tillfällen.

Köp gärna flera ridjackor i olika stilar och färger, så har du möjlighet att variera dig efter humör och aktivitet när du ska rida.

De flesta modeller på ridjackor finns i flera färger, något som gör livet enklare. När du hittat en modell på jacka som du tycker passar dig perfekt kan du helt enkelt köpa flera stycken i olika färger.