b

PHONE:         +3549874654

E-MAIL:         email@email.com

ADDRESS:      Patterson 989,NY

Lorem ipsum dolor sit amet, elit adipiscing elit. In ullamcorper
Leo, Eget euismod orci.

Ridhjälmar av hög kvalitet för hoppning och dressyr

Det är viktigt att använda en bra ridhjälm, speciellt vid hoppning och dressyr. Här har vi samlat tips och råd för hur du väljer rätt ridhjälm, tillsammans med bra erbjudanden på ridhjälmar, från välkända tillverkare.

Att använda ridhjälm är obligatoriskt vid tävling och även på ridskolor. Vi rekommenderar att du alltid använder hjälm vid ridning. Ditt huvud är ömtåligt och när du sitter på en häst befinner du dig högt över marken och färdas ofta i hög hastighet.

Läs mer nedan om hur du väljer en ridhjälm som passar dig och din plånbok och jämför sedan våra erbjudanden för att hitta rätt hjälm för dig.

Alequi

Snygga ridkläder i funktionsmaterial

*****

horze

Snygga ridkläder i funktionsmaterial

*****

Snygga ridkläder i funktionsmaterial

*****

Godkända ridhjälmar

En ridhjälm ska vara testad och godkänd, så att du vet att den faktiskt fungerar. Numer innebär det att den ska vara CE-märkt och alltså utformad och provad enligt EU:s regelverk.

När du väljer en CE-märkt hjälm kan du räkna med att den uppfyller grundkraven när det gäller att skydda ditt huvud mot slag och stötar som kan uppstå i samband med ridning, men det finns förstås även andra tester att ta del av.

De flesta tillverkare utvecklar hjälmar som de anser är bättre än EU-normerna på olika sätt och som skyddar ditt huvud bättre mot specifika faror. För att ta reda på hur bra olika hjälmar står sig mot varandra kan du ta del av våra omdömen och läsa tester på nätet.

Hjälmar i olika färger

Den traditionella ridhjälmen är svart och fortfarande är majoriteten av alla hjälmar svarta. Men din ridhjälm måste förstås inte vara svart.

Numer finns ridhjälmar i alla möjliga färger, från sobra svarta, bruna och mörkgröna till skrikiga blå, gula och rosa, för att bara nämna några.

Vill du ha en ridhjälm med speciellt utseende kan du välja en som är motivlackad eller kanske en med glitterfärg. Det går också att specialbeställa hjälmar med ett motiv du väljer själv och du får en helt unik ridhjälm, olik alla andras.

En färgglad ridhjälm gör att du sticker ut och syns i mängden, något som kan vara bra om du ofta rider i stora grupper.

Hur tar jag hand om min ridhjälm?

Om du har investerat i en dyr och bra ridhjälm är det viktigt att vårda den väl, så att den håller sig snygg och fräsch i många år.

Använd hjälmpåse – Släng inte bara ned hjälmen i väskan efter användning! Om du vill hålla din hjälm snygg på utsidan rekommenderar vi en hjälmpåse. Ibland levereras en sådan med hjälmen, men annars kan du sy en hjälmpåse eller helt enkelt använda en tygkasse som skydd.

Låt hjälmen torka invändigt – När du rider kommer du att svettas om huvudet. En del av svetten kommer att sugas upp av hjälmens stoppning. Därför ska du förvara hjälmen luftigt efter användning så att den är torr och fräsch nästa gång.

Tvätta hjälmtyget – Åtminstone de lite dyrare hjälmarna har i allmänhet löstagbar stoppning eller tyg på insidan. Det gör att du kan ta ur stoppningen och tvätta den med jämna mellanrum.

Vanliga frågor om ridhjälmar

Det finns många frågor om ridhjälmar och hur du väljer hjälm. Här har vi samlat svaren på några av de vanligaste.

Vilken ridhjälm ska man ha?

Vilken ridhjälm du ska ha beror på ditt huvud och vilka ridaktiviteter du ägnar dig åt. Det är viktigt att du väljer en ridhjälm som passar ditt huvud och som sitter kvar ordentligt under ridturen.

Välj en ridhjälm som du tycker är snygg, men tumma inte på passformen. Tänk på att den ska skydda ditt huvud och inte bara vara ett ornament eller fashion statement.

Vilken storlek på ridhjälm?

Utgå från ditt hattmått vid val av storlek på ridhjälm. Mät huvudets omkrets på bredaste stället, över pannan och ovanför öronen och använd som utgångspunkt. Välj sedan en hjälm som sitter bra utan att trycka eller skava.

Många hjälmar har inbyggd justering med hjälp av en ratt, så att du kan finjustera storleken efter ditt huvud. Det gör också att du har möjlighet att använda en tunn mössa under hjälmen och ändå få hjämen att sitta bekvämt.

Hur länge håller en ridhjälm?

Hur länge din ridhjälm håller beror på hur du använder den, men om du vårdar den väl och inte utsätter den för hårda slag och stötar kan den hålla upp till tio år, även om många tillverkare rekommenderar byte var femte år.

Efter en hård stöt på grund av ett fall eller annan olycka bör du alltid byta din hjälm, eftersom den kan ha fått skador i stötdämpningen utan att det syns på utsidan.

Hur ska en ridhjälm sitta?

Ridhjälmen ska sitta fast på huvudet och inte kana omring, men den ska inte klämma så att det gör ont eller är obekvämt.

Vilken ridhjälm är säkrast?

Den säkraste ridhjälmen är den som faktiskt används. Du kan räkna med att alla hjälmar vi rekommenderar och alla som säljs i väletablerade butiker uppfyller all krav du bör ställa.

Det viktiga är att du hittar en hjälm som sitter bra och som du trivs med, så att du faktiskt använder den.