b

PHONE:         +3549874654

E-MAIL:         email@email.com

ADDRESS:      Patterson 989,NY

Lorem ipsum dolor sit amet, elit adipiscing elit. In ullamcorper
Leo, Eget euismod orci.

Ridhandskar för daglig ridning och tävling

Att ha bra ridhandskar är viktigt inte bara när du tävlar. Vår rekommendation är att alltid bära handskar vid ridning. Det kan verka överdrivet om du bara tänker ta en lugn ridtur i lågt tempo, men ingen vet när någonting oväntat inträffar och om olyckan är framme kan handskarna vara det som skyddar dig från otrevliga skador.

Det är viktigt att ridhandskarna sitter bra på handen och att de är lagom varma så att du verkligen har dem på dig för att de faktiskt ska skydda dig.

Här tittar vi närmare på bra ridhandskar från Alequi, som har ett brett sortiment av modeller och storlekar för alla behov.

Alequi

Snygga ridkläder i funktionsmaterial

*****

horze

Snygga ridkläder i funktionsmaterial

*****

Snygga ridkläder i funktionsmaterial

*****

Greppvänliga ridhandskar för alla typer av väder

Speciellt vid regn är det viktigt med ridhandskar som ger dig bra grepp och hindrar tyglarna från att glida dig ur händerna. Om du ofta rider i blött och kallt väder rekommenderar vi att du väljer extra greppvänliga ridhandskar.

Sommarhandskar

Till sommarens ridturer behöver du ridhandskar som skyddar händerna, utan att vara speciellt varma. Då kan det vara bra att välja handskar i ljusa färgtoner och gärna i tunna material, som andas.

Viktigt att tänka på vid val av ridhandskar i ljusa material är att se till att de är tvättbara – gärna i maskin. Ljusa material blir förstås inte smutsigare än mörka, men smuts och fläckar syns bättre. Om handskarna går att tvätta i maskin blir det lättare för dig att hålla dem rena och fräscha, hela sommaren.

Vinterhandskar

Vid ridning vintertid behöver du skydda händerna från kyla. Då kan det krävas fodrade ridhandskar eller extra förstärkningshandskar utanpå eller under dina vanliga ridhandskar.

Samtidigt får det inte bli klumpigt. Även vintertid krävs att ridhandskarna är smidiga så att du kan röra dig ordentligt och inte helt tappar känslan. Vinterhandskar för ridning måste alltså vara en avvägning mellan skydd mot kyla, å ena sidan, och smidighet å den andra.

Snygga justerbara ridhandskar i stretch

Smidiga och snygga ridhandskar ska gärna sitta som handen i handsken, helt enkelt. Det kan tyckas som ett svåruppnåeligt mål, men med rätt materialval och utformning går det att uppnå.

Hos Alequi hittar du ett stort utbud av snygga och justerbara handskar i stretch, som sitter perfekt på de flesta händer och ger dina händer rätt skydd med bibehållen god känsla och full rörlighet.

Du kan välja mellan flera modeller i olika färger, allihop justerbara vid handleden, för perfekt passform. Det finns också modeller med speciellt touch-tyg på toppen av tumme och pekfinger, som gör att du kan använda din smartphone eller surfplatta med handskarna på.

Ridhandsken som ett andra skinn

Händerna är dina viktigaste verktyg, som du behöver vara rädd om och skydda i alla sammanhang. Att bära handskar vid ridning och annan kontakt med hästen bör därför vara ditt naturliga val i alla lägen.

Det är lätt att skada händerna genom små olyckshändelser, men även mindre skador från vassa föremål eller brännskador från rep och tyglar kan göra att du får problem att utföra vardagliga sysslor under flera veckor.

Att köpa och använda bra handskar är en liten investering som du ofta kanske inte märker så mycket av, men som bokstavligt talat kan rädda ditt skinn när något oväntat händer.