b

PHONE:         +3549874654

E-MAIL:         email@email.com

ADDRESS:      Patterson 989,NY

Lorem ipsum dolor sit amet, elit adipiscing elit. In ullamcorper
Leo, Eget euismod orci.

Hästtäcken med bra passform i olika färger

Vi hjälper dig hitta hästtäcke med rätt passform, med en design och färg du gillar.

I denna guide får du tips och råd om hur du väljer rätt täcken till häst och vad du bör tänka på när du väger olika alternativ mot varandra. Vi har samlat och jämfört erbjudanden på bra och prisvärda hästtäcken så att du får lättare att hitta rätt alternativ till dig och din häst.

Alequi

Snygga ridkläder i funktionsmaterial

*****

horze

Snygga ridkläder i funktionsmaterial

*****

Snygga ridkläder i funktionsmaterial

*****

Vintertäcken för hästar

Vintertäcken för hästar är tjocka och fodrade för att hålla hästen varm när den går ute vintertid. De flesta vintertäcken har 300 – 400 g stoppning, men det finns både tunnare och tjockare modeller.

Vid val av vintertäcke behöver du anpassa valet efter klimatet där du bor men också efter din häst. Har du en mycket frusen häst behöver du förmodligen ett vintertäcke med rejäl stoppning och vice versa.

Vid val av vintertäcke kan det också vara bra att jämföra yttertyget och hur vattenavvisande det är. Om du har hästen på en plats där det regnar mycket bör du välja en modell som andas och som har ett bra vattenavvisande yttermaterial.

Olika tjocklekar och färger

Hästtäcken finns i många olika tjocklekar och i färger som passar varje smak. Välj en tjocklek som är lagom för din häst. Färgvalet är upp till dig som ryttare och har ingen betydelse för funktionen.

Här hos oss har vi samlat bra erbjudanden på hästtäcken av alla tjocklekar, i olika färger så att du säkert ska kunna hitta någonting som passar dig och din häst, till ett riktigt fördelaktigt pris.

Vilka typer av hästtäcken finns?

Hästar behöver olia typer av täcken, beroende på situationen:

  • Flugtäcke – Kallas även eksemtäcke och används sommartid för att skydda känsliga hästar från besvär med insekter och eksem. Flug- och eksemtäcken är oftast tillverkade i mycket lätta tyger och ibland i enbart nät.
  • Svettäcke – Svettäcket använder du när hästen blivit svettig, oftast efter ridturen. Svettäcket hjälper till att ventilera ut och föra bort svetten samtidigt som det hindrar hästen från att bli kall.
  • Regntäcke – Precis som namnet antyder är det ett täcke som skyddar hästen från att bli blöt i regn. Regntäcken finns i både fodrade och ofodrade varianter
  • Vintertäcke – Ett vintertäcke är ett tjockt fodrat hästtäcke som hjälper din häst att hålla värmen när det är kallt ute. De flesta vintertäcken har mellan tre och fyra hundra gram stoppning.
  • Stalltäcke – Stalltäcket är något mindre varmt än vintertäcket och används i allmänhet när hästen går inne, vintertid.

Vad betyder vattenpelare och hur påverkar det mitt val av hästtäcke?

Det finns inga vattentäta material, bara material som är olika bra på att hålla ute vatten.

När man ska ange hur vattentätt ett material är gör man det genom att ange hur stort vattentryck materialet kan stå emot, uttryckt i meter eller millimeter vattenpelare.

Ett yttertyg som klarar 3000 mm vattenpelare kan stå emot trycket av 3 m djupt vatten utan att det tränger igenom. Ett tyg som klarar 5000 mm vattenpelare står emot trycket av 5 m vatten.

Siffrorna i sig säger oftast ganska lite, men de kan vara bra att ha för att jämföra olika alternativ. Ju högre vattenpelare, desto bättre är ett tyg på att stå emot regn.

Vanliga frågor om hästtäcken

Folk ställer många frågor om hästtäcken och det är ibland svårt att hitta bra svar. Här har vi samlat några av de vanligaste frågorna.

Hur lagar man ett hästtäcke?

Hur man lagar ett hästtäcke beror på vilken typ av täcke det rör sig om. Ett täcke i tyg som skyddar mot kyla och/eller insekter kan enkelt lappas och sys ihop. Om täcket är regntätt kan du behöva limma fast lappar i regntätt material och sedan sy. Det finns också speciell tejp som du kan sätta i sömmarna för att göra dem regntäta. Det är samma typ av tejp som används när man syr funktionskläder.

Hur ska ett hästtäcke sitta?

Ett hästtäcke bör sitta fast ordentligt runt bogen. Det måste vara stort nog för att du ska kunna knäppa det runt om utan problem, men det ska inte vara för stort. Se till att hästtäcket går upp över manken och att det inte är sladdrigt att hästen fastnar med benen.

Vad kostar ett hästtäcke?

Hästtäcken finns i massor av utföranden och prisklasser, från billiga och enkla till mycket dyra och exklusiva.

Ett enkelt flugtäcke kan du köpa för strax under fem hundra kronor, medan svettäcken och flugtäcken kostar något mer. Det finns i princip ingen övre gräns för hur mycket ett hästtäcke kan kosta,  men de flesta hästtäcken du hittar i normala butiker kostar under två tusen kronor.

Vad väger ett hästtäcke?

Hästtäcken väger väldigt olika beroende på typ. Lätta flug- eller regntäcken kan väga under 300 gram.

I allmänhet pratar man inte om totalvikt på ett hästtäcke utan om hur mycket värmeisolerande fyllning de innehåller. Ett vintertäcke innehåller ofta runt 400 gram fyllning. Stalltäcken kan vara något lättare. Regntäcken finns både med och utan fyllning. Ett värmeisolerat regntäcke innehåller ofta runt 100 gram fyllning

Vilket storlek på hästtäcke?

Storleken på hästtäcket måste anpassas till hästen. Det bör inte vara för stort, men det måste räcka över manken och gå att knäppa runt om utan problem. Rätt monterat ska hästtäcket sitta åt runt bogen så att det inte glider bakåt. Det får inte hänga för nära marken eftersom hästen då kan fastna med benen i täcket.