b

PHONE:         +3549874654

E-MAIL:         email@email.com

ADDRESS:      Patterson 989,NY

Lorem ipsum dolor sit amet, elit adipiscing elit. In ullamcorper
Leo, Eget euismod orci.

Flugskydd för hästar

Flugskydd för hästar är viktigt under de varma delarna av året för att hästarna ska slippa irriterande insekter i och runt ögonen. Hästar har ingen möjlighet att vifta bort flugor och andra insekter från ansiktet. Därför är det en stor hjälp för hästen med någonting som hindrar flugorna att komma åt.

Flugskydd finns i mängder av modeller och varianter. Det finns varianter med finmaskiga nät som hästen kan se igenom, men som flugorna inte kommer igenom. Det finns också flugskydd som består av läderremmar eller repsnören som hänger från pannbandet, som hjälper hästar att vifta bort insekter genom att röra på huvudet.

Alequi

Snygga ridkläder i funktionsmaterial

*****

horze

Snygga ridkläder i funktionsmaterial

*****

Snygga ridkläder i funktionsmaterial

*****

Flughuva som skuddar hästen på insekter

Den effektivaste typen av flugskydd för hästar är en så kallad flughuva. Det är ett finmaskigt nät som sätts över hästens ögon. Nätet är så tunt att hästen kan se obehindrat genom det, men maskorna är så små att flugor och andra insekter inte kan ta sig igenom.

Vid val av flughuva till din häst är det bra att försöka ta reda på hur stort problemet är. Har hästen bara problem med flugor i och runt ögonen räcker det med en liten huva, eller till och med flugskydd i form av remmar som hänger i pannbandet. Om hästen är känslig och hårt ansatt av insekter på hela huvudet och nosen finns mer heltäckande modeller på flughuva.

För riktigt känsliga hästar eller om mängden insekter är mycket stor kanske en flughuva inte räcker till och du får titta efter ett mer heltäckande skydd i form av ett flugtäcke.

Flugmedel och spray till hästar

Förutom flugskydd som sätts på hästens huvud finns en mängd olika kemiska bekämpningsmedel som kan användas för att hålla flugor och andra insekter borta, speciellt från stallet

Flugor dras som bekant till skit och stallet blir snabbt ett populärt härbärge för flugor och andra insekter. Då hjälper bara flugmedel.

Flugmedel för hästar finns i form av spray och krämer. De kan användas på hästen, men du kan också spraya olika ytor i stallet för att för hålla flugorna borta.

Beroende på hur känsliga hästen och du som ryttare är och beroende på lokala förhållanden kan problemet med flugor upplevas som olika stort, men att komplettera flughuvan med spray och kräm är nästan oundvikligt sommartid.

Flugpapper och elektriska flugfällor

Andra metoder för att bekämpa flugor inne i stallet är att använda traditionellt flugpapper, där flugorna fastnar, eller att installera elektriska flugfällor, som fungerar på liknande sätt, men som dessutom har lysrör som lockar till sig insekterna på ett effektivt sätt.

Skydd mot bitande insekter

Hästflugor, bromsar och andra bitande insekter frodas på sommaren och de är ett gissel för både djur och människor.

Det är plågsamt både för häst och ryttare att bli biten av insekter. Dessutom finns alltid risk för spridning av sjukdomar när insekterna attackerar och det är inte alltid att insektsmedel förstår.

Det finns dock bra lösningar i form av bromsfällor som kan monteras i hagar och kring stall. De ser ut som som en stor svart boll med en tratt över och är mycket effektiva när det gäller att locka till sig och fånga in bromsar, hästflugor och andra bitande insekter innan de attackerar människor och hästar.