b

PHONE:         +3549874654

E-MAIL:         email@email.com

ADDRESS:      Patterson 989,NY

Lorem ipsum dolor sit amet, elit adipiscing elit. In ullamcorper
Leo, Eget euismod orci.

Exklusiva benskydd till hästar

Bra benskydd är viktiga för din hästs hälsa och förmåga att prestera maximalt. Bra benskydd ger skydd och stöd för de känsligaste delarna av hästens ben, och ligament genom att de absorberar och fördelar kraften från slag och stötar över en stort yta, samtidigt som de ger stöd och stadga.

Hos Alequi hittar du ett stort och genomtänkt sortiment av exklusiva benskydd för häst, i utföranden för att passa alla olika behov.

När du väljer hästbenskydd är det viktigt att få till rätt passform, så att benskydden verkligen skyddar, samtidigt som de sitter bekvämt och inte trycker eller skaver.

Alequi

Snygga ridkläder i funktionsmaterial

*****

horze

Snygga ridkläder i funktionsmaterial

*****

Snygga ridkläder i funktionsmaterial

*****

Skydda din häst mot skador med benskydd

Din häst är helt beroende av sina ben, därför är det viktigt att skydda den mot skador med bra benskydd och boots, som täcker de mest utsatta och ömtåliga delarna av hästens ben – de nära marken – samtidigt som de ger stöd och bidrar till att hålla din häst varm och torr.

Ett par välsittande och väldesignade benskydd näst är en mycket bra investering särskilt när du ägnar dig åt hoppning eller om du rider mycket i skog eller ojämn terräng.

Hemma i paddocken finns kanske inte så många gömda faror som kan skada hästen, men så snart du kommer ut i naturen ökar risken markant att hästen ska slå emot något eller rispa sig.

Hästens benskydd sitter på den mest utsatta delen – den närmast marken – om håller din häst fri från små och stora skador oavsett var ni rider. För ytterligare skydd kan benskydd kompletteras med boots, som blir en förlängning av benskydden, ned över hovarna.

Hur ska benskydd sitta på häst?

Benskydd på häst ska sitta fast ordentligt men ändå vara bekväma och ge stöd och stadga. Det är viktigt att benskydden inte kan halka omkring och hamna snett. Dels skyddar de sämre då och dels blir det lätt obekvämt för hästen att röra sig.

De benskydd du väljer bör sitta åt ordentligt, men inte så att de hindrar blodtillförseln. Det är också viktigt att säkerställa att benskydden inte klämmer eller skaver.

När du väljer exklusiva och väldesignade benskydd i hög kvalitet från Alequi minskar risken för dålig passform. Du vet att du får höt kvalitet och bra passform redan från början och slipper lägga tid och pengar på att försöka hitta något som passar

Varför använder man benskydd?

Man använder benskydd på häst för att undvika små och stora skador på nedre delen av hästens ben. Vid hoppning eller ridning i terrängen är det lätt hänt att hästen slår emot vassa eller hårda föremål eller att den rispar sig på benen, på utstickande grenar och liknande.

Även små skador på benen kan ge stora problem. En smäll mot benet kan skada hästen med höga veterinärkostnader och lång konvalescens som följd. Små rispor riskerar lätt att bli inflammerade sår om de inte upptäcks och rengörs i tid.

Med benskydd på hästen minskar risken för skador markant och du får mer tid att rida.

Med eller utan bling

Benskydd är inte bara skyddsutrustning. De kan också vara en utsmyckning för hästen. Du kan välja mellan många olika färger och dekorer, inklusive glitter.

För ökad säkerhet när du rider i mörker kan du också välja benskydd med insydda reflexer som gör att ni syns bättre.